Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul Chișinăului renunță la mașină: Cum se va deplasa Ceban la Primărie

© Sputnik / Rodion ProcaIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună pentru bicicliști. În Chișinău vor apărea mai multe piste și vor fi amenajate trasee pe mai multe străzi.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Pe străzile și aleile din Chișinău, care sunt actualmente reparate sau urmează să fie reabilitate, vor fi organizate și amenajate piste pentru bicicliști. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Стройка - Sputnik Moldova
Societate
Ce spune primarul Ion Ceban despre eliberarea autorizațiilor pentru construcții în oraș

Potrivit acestuia, piste pentru bicicliști vor fi amenajate pe străzile 31 august, bulevardul Grigore Vieru, bulevardul Mircea cel Bătrân, bulevardul Moscova și piste comune pentru transport public pe străzile Alexandr Pușkin, Gavriil Bănulescu Bodoni, Alexei Mateevici și Ștefan cel Mare și Sfânt.

La fel, vor fi amenajate și parcări pentru biciclete.

„Știu, în prezent bicicliștilor le este complicat să se deplaseze prin oraș din cauza infrastructurii, care nu a fost gândită pentru un asemenea mijloc de transport, dar și din cauza șoferilor care nu respectă bicicliștii în trafic”, scrie edilul șef.

Mai mult, primarul spune că, periodic, va merge la serviciu cu bicicleta și-i îndeamnă și pe restul angajaților Primăriei să facă acest lucru.

Primarul spune că parcări vor fi amenajate și în curtea dar și în fața Primăriei. Amenajarea pistelor pentru bicicliști este parte a Planului de mobilitate, care este gândit actualmente la nivel de municipiu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0