Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce nu au voie să facă participanții la testările vaccinului rusesc

© Sputnik / Vitali Belooussov / Accesați arhiva multimediaUn médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo)
Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Abonare
În Rusia au fost publicate recomandările pentru participanții la testările vaccinului împotriva COVID-19 – iată ce nu au voie să facă aceștia.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Femeilor care participă la testările post-înregistrare ale vaccinului ”Sputnik V” nu li se recomandă să rămână însărcinate, în afară de aceasta voluntarii trebuie să renunțe la alcool și să limiteze fumatul – asta rezultă din protocolul studiului clinic al vaccinului Gam-COVID-Vac-2020 de care a luat cunoștință RIA Novosti.

”Dacă ați decis să participați la studiu, atunci în perioada desfășurării acestuia cu este recomandat să rămâneți însărcinată, să alăptați copilul, dar și să fiți donatoare de ovule timp de trei luni după vaccinare”, este arătat în document.

Participantele la atestări care vor rămâne gravide vor fi înlăturate imediat de la vaccinare și vor fi supuse monitorizării.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Moldova
Rusia
Germania vrea mai multe informații despre vaccinul rusesc

Voluntarii trebuie să renunțe de asemenea șa alcool, cu trei zile înainte de vaccinare, iar în timpul studiului vor trebui să se abțină de la consumul excesiv al băuturilor spirtoase. În afară de aceasta, participanților la studiile post-înregistrare ale vaccinului li se recomandă să limiteze fumatul până la zece țigări pe zi.

Rusia este prima țară din lume care a înregistrat un vaccin amti-COVID-19. Preparatul a fost dezvoltat de Centrul de Cercetări pentru Electrochimie ”Gamalei” în colaborare cu Fondul Rus de Investiții Directe. Vaccinul a fost numit ”Sputnik V”, iar producerea acestuia a început deja.

Săptămâna trecută prima partidă a vaccinului a fost pusă în circulație și tot atunci a început etapa a treia a testărilor clinice la care vir participa aproximativ 30 de mii de voluntari.

Vaccinarea pe larg împotriva COVID-19 va începe pe măsura majorării producției și acumulării informației în urma studiilor post-înregistrare, a menționat Ministerul rus al Sănătății.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0