Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vor activa universitățile din țară în perioada următoare: Ce spune ministrul

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaStudenți, ore, universitate
Studenți, ore, universitate - Sputnik Moldova
Abonare
MInistrul Educației, Culturii și Cercetării a explicat cum vor activa instituțiile de învățământ superior în următoarea perioadă.

CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. Procesul de studii în toate instituțiile de învățământ superior din țară a început online, dar începând cu 14 septembrie o parte dintre universități a trecut la modelul mixt, informează ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov. Potrivit acestuia, revenirea la studii în aule se va face în mod treptat, iar prioritate au studenții anului I.

Игорь Шаров Igor Șarov - Sputnik Moldova
Societate
Aproape cinci mii de elevi se află în carantină: Cum se desfășoară procesul de studii

„Începând cu 14 septembrie o parte a universităților a trecut la nivelul mixt de organizare a studiilor, activități atât online, cât și față în față. Nouă universități au trecut la sistemul mixt de studii din 14 septembrie. Trei universități vor trece la sistemul mixt din 16 septembrie, iar cinci universități vor trece la sistemul mixt din 21 septembrie”, a precizat Șarov.

Alte cinci instituții vor desfășura în continuare cursuri doar în regim online pe toată durata lunii septembrie. Cu referire la cazarea în căminele universităților, ministrul spune că și acest proces este unul etapizat. 

„Din numărul total de 74 de cămine, cu un număr total de 16 mii de locuri, au fost cazați 5 612 studenți, ceea ce constituie 35% din locurile disponibile”, a precizat ministrul. 

Datele arată că până la ora actuală 7 cadre universitare și 8 studenți au fost infectați cu noul tip de coronavirus, iar 52 de studenți și 21 de cadre didactice se află în autoizolare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0