Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape cinci mii de elevi se află în carantină: Cum se desfășoară procesul de studii

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaИгорь Шаров Igor Șarov
Игорь Шаров Igor Șarov - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a prezentat situația în educație la două săptămâni de la începutul anului de studii.

CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. Începutul procesului educațional nu a dus la majorarea numărului de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. Declarația a fost făcută de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unui briefing. Totuși, în prezen mii de elevi se află în izolare.

Potrivit oficialului, din cauza carantinei în 171 de clase învățământul se desfășoară de la distanță, iar numărul elevilor aflați în autoizolare este de 4958. În prezent sunt 187 de elevi confirmați pozitiv cu COVID-19. Totodată, 173 de cadre didactice au fost infectate cu noul tip de coronavirus, iar numărul celor care sunt în autoizolare este de 288.

Potrivit oficialului, numărul școlilor închise este la fel ca la 1 septembrie, dar se atestă un număr în creștere a claselor care studiază de la distanță din cauza virusului. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Alertă în Chișinău: 163 de focare noi într-o singură zi – Tot mai mulți copii infectați

„Cel puțin până acum școala nu a fost o sursă de risc mai mare decât activitățile celor neimplicați în procesul de învățământ. Copiii nu fac ceea ce spun adulții, dar ceea ce fac adulții. Astfel, modelul nostru în educație este unul primordial”, spune ministrul.

Șarov a reamintit că pentru 821 de instituții educaționale este asigurat un proces tradițional, adică cu prezența fizică de 100% la școală. Și asta, spune oficialul, grație măsurilor de prevenire a riscului de infectare întreprinse până la și după începerea noului an de studii. Modelele 2 și 7, învățarea în schimburi, combinată, hibridă, pe grupe, alternantă au fost alese de 431 de instituții de învățământ. Ministrul a îndemnat oamenii să respecte regulile de protecție și prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus. 

Cât privește instituțiile de învățământ timpuriu, doar 738 de grădinițe din 1398 activează. Două instituții preșcolare sunt în carantină. Șarov spune că în prezent 113 copii sunt în autoizolare, iar doi copii au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. În rândul angajaților, 47 de educatori au fost confirmați pozitiv, iar 113 sunt în autoizolare. Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită în Moldova până în data de 30 septembrie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0