Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă o instituție de învățământ din Capitală și-a reluat activitatea - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul de excelenţă în informatică şi tehnologii informaţionale din Chișinău și-a reluat activitatea. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" de către directorul adjunct pentru instruire din cadrul instituției, Liuba Obadă.
Încă o instituție de învățământ din Capitală și-a reluat activitatea - detalii

Elevii Centrului de excelenţă în informatică şi tehnologii informaţionale din Capitală au început procesul de studii 2020-2021 în regim online.

Totuși, peste două săptămâni, la data de 14 septembrie, instituția si-a redeschis ușile pentru elevi, obținând toate aprobările de la Agenția Națională de Sănătate Publică în contextul pandemiei generată de COVID-19.

"Elevii au început studiile cu ajutorul aceleiași programe educaționale pe care am utilizat-o și în semestrul precedent. Acum însă aceștia pot reveni fizic la studii, pentru că avem aviz pozitiv. Suntem pregătiți și echipați corespunzător", a declarat pentru Sputnik Liuba Obadă.

Potrivit ei, instituția și-a reluat activitatea conform modelului de studii numărul patru - „Învățarea de tip hibrid”. Astfel, studenții anului I și II învață în două schimburi, iar cei din anul III și IV își continua studiile în regim online.

Вход без маски запрещен  - Sputnik Moldova
Societate
Experți: De ce au sporit cazurile de COVID-19 în Moldova - sondaj
"Suntem o instituție pregătită, dotată tehnic, dar totuși capacitatea nu ne permite să primim toți elevii în condițiile actuale. Timp de 10 săptămâni, elevii din anul I și II vor veni fizic la studii, după care vor continua studiile online. În schimb, cei din anul III și IV vor reveni la Centru", a subliniat directorul adjunct.

De menționat este că în cadrul Centrul de excelenţă în informatică şi tehnologii informaţionale din Chișinău își fac studiile 1900 de elevi.

Amintim că la 1 septembrie, din cele 1 252 de instituții de învățământ din țară și-au început activitatea 1 233. În același timp, 19 instituții nu s-au redeschis pentru că 11 dintre acestea au fost plasate în carantină, iar alte opt nu au corespuns parțial cerințelor ANSP. Anterior, ministrul Educației, Igor Șarov, a declarat că aceste instituții ar urma să fie redeschise după data de 14 septembrie. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0