Cum s-a modificat astăzi prețul valutelor: Cotațiile BNM pentru 15 septembrie

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaЗнак евро на электронном табло курса валют.
Знак евро на электронном табло курса валют. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Euro s-a scumpit cu 4 bani în cotațiile oficiale pentru astăzi, iar leul românesc a urcat cu un ban. Hrivna ucraineană s-a ieftinit cu un ban. Fluctuațiile nesemnificative înregistrate de celelalte valute nu au condus la modificarea prețurilor.

CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru marți, 15 septembrie, un dolar american echivalează cu 16,65 lei, un euro – cu 19,78 lei, o hrivnă ucraineană – cu 59 de bani, un leu românesc – cu 4,07 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22 de bani.

© Photo : BNMRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 15 septembrie 2020
Cum s-a modificat astăzi prețul valutelor: Cotațiile BNM pentru 15 septembrie - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 15 septembrie 2020

Leul moldovenesc se depreciază astăzi față de dolarul american, euro și leul românesc, dar se apreciază în raport cu hrivna ucraineană și rubla rusească.

Bалютный курс - Sputnik Moldova
Câtă valută a cumpărat BNM în august și din ce surse i-au sporit activele de rezervă

Scumpirea cu 4 bani a monedei euro, cu un ban a leului românesc și ieftinirea cu un ban a hrivnei ucrainene sunt schimbările de preț înregistrate de valute în raport cu ziua de luni.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Rezervele valutare ale BNM au constituit 3 miliarde și 391 de milioane de dolari americani (3 391,02 mil. dolari SUA) la sfârșitul lunii august curent.

Pe parcursul lunii august, rezervele valutare ale BNM au crescut cu 105 milioane și 510 mii de dolari americani (105,51 mil. dolari SUA), comparativ cu situația din 31 iulie 2020. 

Valuta cumpărată de BNM pe piața valutară internă pe parcursul lunii august 2020 este echivalentă cu 46 de milioane de dolari SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0