Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Spectatorii revin în arenele sportive: Iată în ce condiții

© Sputnik / Mihai CarausИнаугурация спортивной арены Ла Извор
Инаугурация спортивной арены Ла Извор   - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Moldovenească de Fotbal vine cu o veste surpriză pentru iubitorii de fotbal, dar și pentru fotbaliști.

CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. Meciurile Diviziei Naționale se vor desfășura cu spectatori începând cu etapa a 10-a. Informația a fost publicată astăzi pe site-ul Federației Moldovenești de Fotbal. FMF a decis reluarea meciurilor cu spectatori, dar cu condiția că arenele sportive vor respecta toate regulile impuse de Federație și de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. 

  • stadionul trebuie să fie omologat de FMF
  • trebuie să fie îndeplinite toate instrucțiunile CNESP în condițiile stării de urgență în sănătate publică
  • organizatorii meciurilor trebuie să asigure fiecare spectator cu bilet de intrare și cu loc individual, numerotat, în tribune, cu respectarea distanței sociale
  • numărul spectatorilor în tribune nu trebuie să depășească 30% din capacitatea stadionului

Potrivit deciziei Federației Moldovenești de Fotbal, responsabile de respectarea condițiilor sunt cluburile organizatoare ale meciurilor.  

Футболист и капитан сборной Молдовы Александр Епуряну - Sputnik Moldova
Sport
Revenire de senzație la echipa națională de fotbal

Pentru a obține permisiunea de a organiza meciuri cu spectatori în tribune, cluburile din Divizia Națională trebuie să trimită o cerere către Departamentul Competiții al FMF până joi, 17 septembrie, ora 12.00. 

De precizat este că Federația Moldovenească de Fotbal a luat decizia de a suspenda orice activitate sportivă începând cu 17 martie până pe 15 mai, când în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile în legătură cu pandemia COVID-19. Ulterior, s-a permis pentru început reluarea antrenamentelor echipelor din prima divizie valorică. Ulterior, treptat și gradual, toate echipele de fotbal din Moldova afiliate FMF, în baza cererii expediate la Federație, au beneficiat de aceste acreditări, conform planului de ieșire treptată din programul de carantină.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0