Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Un număr mare de infectări s-a înregistrat și azi

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate privind evoluția coronavirusului în Moldova.

CHIȘINĂU, 15 sept. - Sputnik. Astăzi au fost confirmate 527 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, după ce au fost efectuate 2 320 teste, dintre care 1 987 au fost primare şi 333 repetate. Din numărul total de cazuri 5 sunt de import. Două sunt din Turcia, unul din Italia, unul din Cipru și unul din Germania.

Decese, coronavirus, Italia - Sputnik Moldova
Covid-19: OMS așteaptă creşterea numărului de morţi în octombrie și noiembrie în Europa
Astfel, bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 43 734. Din numărul total de persoane la care astăzi a fost confirmat virusul 32 sunt lucrători medicali. S-au îmbolnăvit nouă medici, 15 asistenți medicali și opt persoane care reprezintă personalul auxiliar.

În prezent, 564 de pacienți se află în stare gravă, dintre care 38 sunt conectați la aparate de respirație asistată, iar 1 352 sunt în stare de gravitate medie. Ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Între timp alte 465 de persoane au fost tratate și externate. De la începutul pandemiei, 32 293 de pacienți s-au vindecat de COVID-19.

Din păcate s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit din cauza coronavirusului 14 persoane cu vârste cuprinse între 59 și 95 de ani, din raioanele Fălești, Florești, Ialoveni, Nisporeni, Ungheni, municipiul Chișinău, Găgăuzia și regiunea transnistreană. 

instituția anunță că printre cei care și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de infecția COVID-19 este și asistenta medicală Vera Constantinova în vârstă de 70 ani. Ea activa în cadrul Policlinicii din orașul Bender. Până acum, 34 de lucrători medicali au pierdut lupta cu infecția COVID-19.  În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 1 144 de oameni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0