Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lumina albastră a ecranelor poate fi la fel de periculoasă ca soarele

© Fotolia / Karelin Dmitriy Телевидение
Телевидение - Sputnik Moldova
Abonare
Cercetătorii au descoperit că cinci zile de lucru în fața unui ecran timp de aproximativ șase ore pe zi pot avea același efect asupra pielii ca 25 de minute de stat în soare la amiază fără nicio protecție.

BUCUREŞTI, 15 sept – Sputnik. Shyamalar Gunatheesan, dermatolog la Skin and Cancer Foundation, a avertizat că efectele negative asupra sănătății pe care le au dispozitivele cu ecrane echivalează cu daunele provocate de soare, scrie A Current Affair.

000 - Sputnik Moldova
Studiu: Aceste alimente sunt benefice pentru inimă

Lumina albastră a laptopurilor, smartphone-urilor, tabletelor, televizoarelor și lumina LED sunt periculoase pentru sănătate.

„Chiar dacă expunerea este scurtă, este puternică. [Radiaţia] pătrunde imediat în piele”, a explicat specialistul.

Șase ore în fața ecranului = 25 de minute la soare

Oamenii de știință spun că cinci zile de lucru în fața unui ecran timp de aproximativ șase ore pe zi pot avea același efect asupra pielii ca 25 de minute de expunere la soarele amiezii fără nicio protecție.

„Expunerea la lumina albastră, în special pentru o perioadă lungă de timp, provoacă hiperpigmentare, care poate duce la o culoare mai închisă a pielii. De asemenea, grăbeşte îmbătrânirea, provoacă pete și deshidratare”, a adăugat Gunatheesan, citat de Sputnik France.

Potrivit specialistului, cel mai simplu mod de a preveni această problemă este de a limita timpul de utilizare a dispozitivelor. El a subliniat că acest lucru este benefic nu numai pentru sănătatea mintală, ci și pentru vedere. În plus, Gunatheesan a recomandat reducerea luminozității ecranelor în timpul utilizării.

„Vă puteți proteja pielea cu produse de înfrumusețare care conțin antioxidanți puternici, inclusiv vitaminele B3 sau C. O loţiune de protecție solară tonifiantă sau un fond de ten vă vor proteja pielea mult mai bine decât cremele obișnuite de protecţie solară. Este important ca produsele să conțină o cantitate mică de oxid de fier”, a explicat specialistul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0