Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Studiu: Aceste alimente sunt benefice pentru inimă

© Fotolia / Bits and Splits000
000 - Sputnik Moldova
Abonare
De ce depinde activitatea normală a „motorului” organismului uman? Iată răspunsul savanților.

CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik. Savanții au constatat că produsele lactate influențează pozitiv asupra sistemului cardiovascular, informează RIA Novosti.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că, pe lângă lapte, carnea precum și alte produse sănătoase cu un conținut bogat de grăsimi sunt benefice pentru inimă.

„Rezultatele noastre demonstrează că produsele lactate sunt folositoare pentru inimă ele fiind un factor al longevității. Această constatare diferă de recomandările actuale ale nutriționiștilor”, afirmă unul dintre autorii studiului, Salim Iusuf, de la Universitatea McMaster din Hamilton, Canada.

poisson - Sputnik Moldova
Ce regim alimentar este capabil să încetinească îmbătrânirea organismului?

Grupul de savanți a efectuat cercetările pe un lot de 218 mii de persoane din peste 50 de țări. Pacienții au fost împărțiți în cinci grupuri în funcție de conținutul rației lor alimentare. S-a dovedit că participanții care au consumat multe fructe, legume, nuci, leguminoase, pește, carne și lactate aveau cel mai mic risc de dezvoltare a maladiilor cardiovasculare și moarte prematură.

Totodată, s-a constatat că produsele lactate și carnea neprocesată sunt benefice pentru inimă.

Fluxul de știri
0