Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Covid-19: OMS așteaptă creşterea numărului de morţi în octombrie și noiembrie în Europa

© AP Photo / Claudio FurlanDecese, coronavirus, Italia
Decese, coronavirus, Italia - Sputnik Moldova
Abonare
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se așteaptă la o creștere a numărului de decese cauzate de Covid-19 în Europa în lunile octombrie și noiembrie, când va fi o agravare a situaţiei, a declarat luni directorului filialei europene.

BUCUREŞTI, 15 sept – Sputnik. „Situaţia o să se agraveze. În octombrie şi noiembrie vom asista la o creştere a mortalităţii”, a declarat Hans Kluge într-un interviu pentru AFP, în contextul în care numărul cazurilor înregistrate crește în Europa, dar numărul de decese zilnice este aproape stabil în prezent.

Această creștere a numărului de decese zilnice va fi cauzată de creşterea numărului de cazuri în contextul revenirii epidemiei în Europa, potrivit OMS.

„Suntem într-un moment în care țările nu doresc să audă astfel de vești proaste și înțeleg”, a declarat șeful filialei europene, care a dorit totuși să transmită „mesajul pozitiv” că pandemia „se va opri, la un moment dat”.

OMS reunește toate cele cincizeci de state membre OMS Europa și astăzi pentru a dezbate cu privire la răspunsul la pandemie și pentru a conveni asupra unei strategii pe cinci ani.

Înaltul oficial al ONU, cu sediul la Copenhaga, a transmis un avertisment către cei care cred că sfârșitul epidemiei va coincide cu dezvoltarea unui vaccin, care este încă în elaborare.

„Aud tot timpul: «vaccinul va fi sfârșitul epidemiei». Desigur că nu este adevărat!”, a exclamat Kluge, potrivit Sputnik France.

„Nu știm nici măcar dacă vaccinul va fi eficient pentru toată populaţia. Unele semnale pe care le primim sugerează că va fi eficient pentru unii şi neeficient pentru alții. Şi dacă va trebui să comandăm diferite vaccinuri va fi un coșmar logistic”, a mai avertizat acesta.

„Sfârșitul acestei pandemii va fi atunci când, ca şi comunitate, vom învăța să trăim cu această pandemie. Și asta depinde de noi. Este un mesaj foarte pozitiv”, a subliniat Hans Kluge.

Numărul de cazuri în Europa a crescut brusc în ultimele săptămâni, în special în Spania și Franța. Vineri, peste 51.000 de cazuri noi au fost raportate în cele 55 de țări din cadrul OMS Europa, ceea ce înseamnă o creştere mai mare decât vârfurile semnalate în aprilie, potrivit datelor publice ale organizației.

În același timp, numărul deceselor zilnice rămâne, în acest moment, la nivelul observat de la începutul lunii iunie, în jur de 400 până la 500, potrivit aceleiași surse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0