Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se va întâmpla cu cea mai mare piață de flori din Capitală: Declarația lui Ion Ceban

© Photo : Miroslav RotariPiața de flori din strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, Chișinău
Piața de flori din strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, Chișinău  - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, le-a solicitat agenților economici care comercializează flori la piața din strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni să elibereze trotuarul pe care aceștia își desfac marfa.

CHIȘINĂU, 14 sept - Sputnik. Ion Ceban a anunțat pe pagina sa de Facebook că în curând trotuarul din strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, în perimetrul bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și strada Columna, urmează să intre în reparație. El le-a cerut comercianților e acolo să elibereze trotuarul despre care spune că a fost ocupat abuziv.

Ion Ceban - Sputnik Moldova
Ce se va întâmpla cu piața „Delfin” de la Buiucani: Ion Ceban deschide parantezele
"În acest sens, am solicitat agenților economici care comercializează acolo flori și ocupă trotuarul abuziv să elibereze zona dedicată pietonilor. Astfel, florile trebuie să fie comercializate nu pe trotuar, dar în gherete", a scris primarul Capitalei pe Facebook.

Totodată el a solicitat ca pentru gheretele de flori din strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni să fie elaborat un proiect de modernizare deoarece sunt amplasate în centrul istoric al Capitalei ş̦i nu corespund estetic zonei date.

Primarul a mai anunțat că în weekend, pe acest segment de stradă au fost curățați sau tăiați copacii uscați. Acțiunile de defrișare au fost coordonate cu toate structurile de mediu.

Ion Ceban a mai spus că municipalitate își propune ca în anul viitor să reabiliteze și Parcul Catedralei, de aceea, este foarte important ca aspectul gheretelor de flori să corespundă noului concept de modernizare a zonei verzi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0