Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu piața „Delfin” de la Buiucani: Ion Ceban deschide parantezele

© Sputnik / Rodion ProcaIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei Ion Ceban a declarat pentru Sputnik Moldova că se va opune intenției de a construi un bloc locativ pe terenul actualei piețe „Delfin” din sectorul Buiucani. El spune că Primăria nu va accepta șantajul din partea administratorului acestei piețe.
Ce se va întâmpla cu piața „Delfin” de la Buiucani: Ion Ceban deschide parantezele

Ion Ceban a declarat în studioul Sputnik Moldova că administratorul pieței „Delfin” a recurs la un ton necivilizat de discuție cu municipalitatea și ar încerca să impună condiții inacceptabile. Primarul mai spune că această unitate comercială trebuie să funcționeze cu respectarea tuturor normelor legale, iar autoritățile locale nu au intenția de a închide această piață, pentru că ea este proprietate privată.

„Nu este niciun fel de zarvă, este o interpretare eronată făcută de administratorul acestei piețe care este un iresponsabil, după părerea mea, a încercat să șantajeze și Primăria. Municipalitatea nu poate și n-a zis vreodată că va închide această piață, este un fals tirajat de mai multe media. Ceea ce se întâmplă la piața „Delfin” este că noi am solicitat ca să fie scoase acele gherete care sunt amplasate pe trotuarul străzii Alba Iulia, iar administratorul pieței a zis că, dacă puneți așa întrebări, eu voi închide piața. Vreau să vă spun că nimeni nu poate să șantajeze Primăria, iar noi nu vom accepta un asemenea ton ultimativ”, a punctat Ion Ceban.

Primarul Capitalei mai spune că majoritatea piețelor din Chișinău sunt proprietate privată, iar Primăria nu are dreptul să le închidă sau să le deschidă. În prezent municipalitatea poate să intervină doar la Piața Centrală, pentru că ea este o întreprindere municipală, spune Ceban. Totodată el afirmă că Primăria are o soluție de rezervă în cazul în care în unele sectoare ale Capitalei vor dispărea piețele comerciale.

„Dacă se va continua cu șantajul, atunci în baza conceptului de modernizare a Pieței Centrale Primăria va crea filiale municipale, piețe în toate sectoarele Capitalei. Trebuie să vă spun că, dacă administratorul pieței „Delfin” de la Buiucani are intenția să construiască un bloc locativ, atunci personal mă voi opune acestei intenții”, a declarat primarul Ion Ceban.

La ora actuală, în orașul Chișinău activează  16 piețe agroalimentare amplasate în toate sectoarele Capitalei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0