Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultimă oră: O grupă întreagă de la o grădiniță din Capitală, în carantină - Iată motivul

© Pixabay / PhotoMIX-CompanyДетский сад
Детский сад - Sputnik Moldova
Abonare
O educatoare a fost testată pozitiv cu coronavirus, iar grupa pe care o coordona a intrat în carantină.

CHIȘINĂU, 14 sept - Sputnik. O educatoare de la o grădiniță din Capitală a fost testată pozitiv cu COVID-19. Astfel, o grupă întreagă a intrat în carantină. Informația a fost făcută publică în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău de către viceprimara Angela Cutasevici. 

Cum vor ajunge copiii la școală în siguranță! - Sputnik Moldova
Video
Cum vor ajunge copiii în siguranță la școală și grădiniță în condiții de COVID-19

Potrivit acesteia, au fost depistate, în total, 35 de cazuri active de coronavirus în grădinițele din Chișinău. Responsabilii de la Ministerul Educației au precizat anterior pentru Sputnik Moldova că din cei 333 de mii de elevi din țară, 3 079 se află, în prezent, în autoizolare.

Doar în Capitală, 26 de elevi și 49 de angajați din 21 de instituții de învățământ sunt infectați cu COVID-19. Totuși, nicio școală nu a fost plasată în carantină. Asta pentru că elevii care au fost în contact cu cei infectați stau în autoizolare și fac lecțiile online.

La 1 septembrie, din cele 1 252 de instituții de învățământ din țară și-au început activitatea 1 233. În același timp, 19 instituții nu s-au redeschis pentru că 11 dintre acestea au fost plasate în carantină, iar alte opt nu au corespuns parțial cerințelor ANSP. Anterior, ministrul Educației, Igor Șarov, a declarat că aceste instituții ar urma să fie redeschise după data de 14 septembrie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0