Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ajutoare materiale de la Primăria Chișinău - iată cine va beneficia de ele toamna aceasta

© Sputnik / Мирослав Ротарьpensionari пенсионеры
pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape 4.000 de persoane cu probleme de sănătate și cu venituri mici vor beneficia de ajutoare bănești de la Primăria Chișinău în lunile de toamnă. Inclusiv 2.000 de pensionari vor primi suport material.

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Toamna aceasta, aproximativ 3.800 de persoane și familii social-defavorizate din Chișinău și suburbii vor beneficia de ajutoare financiare din partea Primăriei.

Валюта - Sputnik Moldova
Societate
Detalii despre ajutorul unic pe care-l vor primi pensionarii toamna aceasta

Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a oferit detalii în ședința de luni, 14 septembrie, a Primăriei. Ajutoarele vor fi acordate conform unei decizii a Comisiei pentru stabilirea și acordarea ajutorului material persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău.

Luna aceasta, 915 persoane cu deficiențe auditive vor primi ajutoare bănești, astfel încât să aibă parte de o bucurie către Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități de auz, marcată în 2020 pe 27 septembrie.

Către data de 1 octombrie, când este marcată Ziua internațională a persoanelor în etate, 2.000 de vârstnici vor beneficia de ajutor din partea Primăriei Chișinău.

Către data de 13 noiembrie, când este marcată Ziua internațională a nevăzătorilor și a persoanelor cu deficiențe de vedere, 840 de membri ai Asociației nevăzătorilor, inclusiv 37 de părinți care au copii cu probleme de vedere, vor beneficia de ajutor material.

Direcția generală asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău examinează posibilitatea acordării ajutorului social și altor categorii de persoane dezavantajate.

Menționăm că cetățenii care se consideră dezavantajați din punct de vedere financiar pot solicita ajutoare materiale printr-o cerere depusă la direcțiile teritoriale de asistență socială.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0