Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Doi concurenți la funcția de președinte, înregistrați de CEC

© Sputnik / Mihai CarausЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a înregistrat primii doi concurenți electorali care s-au înscris în cursa pentru funcția de președinte al țării.

CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Andrei Năstase și Renato Usatîi sunt primii doi concurenți electorali înregistrați de Comisia Electorală Centrală. În cadrul ședinței de astăzi a CEC, au fost înregistrate simbolurile electorale pentru imprimare în buletinul de vot la alegerile prezidențiale.

Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Important: Cum vor vota pe 1 noiembrie persoanele infectate cu COVID-19

Totodată, Comisia a confirmat reprezentanții cu drept de vot consultativ în CEC și persoanele responsabile de finanţe (trezorierii) ai respectivilor concurenți electorali. Chiar dacă au fost înregistrați, cei doi încă nu au dreptul la agitație electorală.

Potrvit legislației electorale, campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent va începe cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică pe data de 2 octombrie curent.

Precizăm, Andrei Năstase este candidatul Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, iar Renato Usatîi, candidează la funcția de președinte al țării din partea Partidului Politic „Partidul Nostru”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0