Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Secțiile de votare ar putea să nu mai fie organizate în instituții de învățământ

© Sputnik / Mihai CarausЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică vine cu recomandări privind organizarea scrutinului electoral.

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică recomandă organizarea activității birourilor electorale/secțiilor de votare în alte instituții/edificii decât instituțiile de învățământ, reieșind din situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19.

Recomandarea este prezentată în decizia de ieri a Comisiei. Potrivit informațiilor CNESP recomandă Comisiilor electorale de circumscripție să coordoneze instituțiile/edificiile preconizate pentru organizarea scrutinului electoral cu Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică întru asigurarea respectării măsurilor de sănătate publică.

Medicina - Sputnik Moldova
Societate
Este interzis să facem asta până pe 30 septembrie: Decizia CNESP

De precizat, Comisia Electorală a elaborat o Instrucțiune aprobată de CNESP, privind desfășurarea și organizarea scrutinului electoral din 1 noiembrie, când moldovenii își vor alege președintele pentru următorii patru ani.

Principalele reguli stabilite de Comisia Electorală Centrală, aprobate de Comisia națională extraordinară de sănătate publică se referă la respectarea distanței sociale între persoane, a regulilor de igienă a mâinilor și de igienă respiratorie, purtarea măștilor, efectuarea termometriei, asigurarea funcționarilor electorali cu echipamente de protecție, asigurarea cu dezinfectante pentru mâini la intrarea în sediile organelor electorale, prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafețelor și aerisirea spațiului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0