Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PSRM despre activitatea în Parlament: Am fi putut reuși mai multe

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații fracțiunii PSRM au făcut o retrospectivă a activității în sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului.

CHIȘINĂU, 23 iul - Sputnik. Deputații Alla Darovannaia si Vladimir Odnostalco au vorbit în cadrul unui briefing de presă despre activitatea fracțiunii PSRM în sesiunea primavară-vară 2020 a legislativului. Potrivit acestora, deputaților socialiști nu le-a reușit atât cât și-ar fi dorit. Se puteau face mai multe dacă țara noastră primea creditul de 200 de milioane de dolari din Federația Rusă. 

”Nu ne-a reușit atât cât ne-am fi dorit, dacă era creditul cela de 200 de milioane care a fost respins. Guvernul din nou a demarat negocieri pentru a renegociate condițiile și să beneficiem de aceste 200 de milioane. O mare parte din bani o să fie alocați pentru diverse prestații sociale”, a declarat Ala Darovannaia. 

Ea a enumerat și câteva proiecte de lege care au fost votate și care reprezintă un suport real pentru cetățeni. 

Видеокамера - Sputnik Moldova
Politică
Tensiunile din Parlament au încetat: Iată ce i-a liniștit pe deputați

”Acordarea suportului financiar unic în mărime de 700 de lei. Pentru prima dată în anul 2020 acest suport financiar va fi acordat de două ori. Reexaminarea pensiilor. Pensia după reexaminare practic s-a dublat pentru o anumită categorie de cetățeni. Indexarea pensiilor de două ori pe an”, a precizat Alla Darovannaia. 

În data de 21 iulie, Parlamentul a aprobat Hotărârea privind încheierea primii sesiuni ordinare din anul 2020. În încheierea ședinței, Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi le-a mulțumit deputaților pentru participare la sesiunea de primăvară-vară și le-a urat succese în activitatea legislativă și politică.  

Totodată, speakerul și-a îndemnat colegii să continue activitatea în cadrul comisiilor permanente, în special, asupra proiectelor de lege aflate în procedura legislativă.

Potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0