Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus în Moldova: Alte 531 de cazuri de infectare - 37 din sistemul medical

CC0 / Pixabay / fernandozhiminaicela / Rezultat pozitiv Covid-19
Rezultat pozitiv Covid-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prezintă date actualizate privind starea epidemiologică în contextul pandemiei generate de COVID-19.

CHIȘINĂU, 12 sept - Sputnik. Alte 531 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus au fost înregistrate astăzi în Moldova. Din numărul total, unul este cu statut de import, din Turcia. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 42 714 cazuri.

Coronavirus (image d'illustration) - Sputnik Moldova
Rusia
Covid-19: Metodă mai benefică de tratament decât ventilația artificială, propusă în Rusia

Datele au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale printr-un comunicat de presă. Printre persoanele confirmate pozitiv astăzi sunt și 37 de lucrători medicali.

Este vorba de 12 medici, 21 de asistenți medicali și patru persoane angajate ca personal auxiliar. Potrivit datelor actualizate, 557 de pacienți rămân î stare gravă, iar 37 dintre aceștia în stare extrem de gravă, fiind conectați la aparate de respirație dirijată. Alte 481 persoane au fost tratate și externate. În total, 30 918 persoane au fost tratate  de COVID-19.

De asemenea, astăzi au fost înregistrate alte trei decese. Numărul oamenilor care au decedat din cauza complicațiilor generate de noul tip de coronavirus a ajuns la 1118 persoane. Până la ora actuală, 32 de lucrători medicali au pierdut lupta cu infecția COVID-19.

De precizat, în Republica Moldova a fost extinsă perioada stării de urgență în sănătate publică până la 30 septembrie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0