Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Covid-19: Metodă mai benefică de tratament decât ventilația artificială, propusă în Rusia

CC0 / Pixabay / geralt / Coronavirus (image d'illustration)
Coronavirus (image d'illustration) - Sputnik Moldova
Abonare
Cercetătorii ruşi au descoperit o metodă mai eficientă de tratare a coronavirusului decât ventilația mecanică. A fost testată într-un spital din Rusia. Președintele Societății Științifice Ruse a Imunologilor a oferit detalii.

BUCUREŞTI, 12 sept – Sputnik, Doina Crainic. Metoda tratării coronavirusului prin inhalare folosind amestecuri încălzite la temperaturi înalte de heliu/oxigen a fost testată la un spital din Republica Komi din nordul Rusiei.

Medicina - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Moldova: Sute de cazuri de infecție și opt decese - a murit și un medic

Doar unul dintre cei 50 de pacienți cu coronavirus a necesitat ventilație artificială după aceste inhalări, le-a declarat reporterilor președintele Societății Științifice Ruse a Imunologilor și directorul de cercetare al Institutului de Imunologie și Fiziologie al Departamentului Regiunii Ural din cadrul Academiei Ruse de Științe, Valeri Tcherechnev.

„Sistemul a fost testat la un spital din Komi. Am avut 50 de pacienţi, toți au supraviețuit. Aceștia erau pacienți în stare gravă. Doar unul a fost transferat la ventilație artificială”, a spus Cherechnev, care a adăugat că experimentul a dat rezultate pozitive și că producția este în desfășurare, potrivit Sputnik France.

Un avantaj față de metoda obișnuită

Potrivit acestuia, ventilația artificială a plămânilor este o povară destul de grea pentru organism. Astfel, în contextul agravării pneumoniei legate de Covid-19, când suprafața respiratorie scade brusc, amestecul de heliu/oxigen încălzit la 90-95 grade depășește cu mult ventilația artificială.

În plus, microbiologii au decis să îmbunătățească dispozitivele utilizate inițial pentru astfel de inhalări și să creeze sisteme separate pentru aerul inhalat și pentru cel expirat, potrivit lui Tcherechnev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0