Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

COVID-19 în Moldova: Sute de cazuri de infecție și opt decese - a murit și un medic

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova
Abonare
Alte 479 de cazuri de infecție cu noul tip de COVID-19 și opt decese s-au înregistrat astăzi în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. 479 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, unul este de import, din România. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 42 183 de cazuri.

Secția terapie intensivă a unui spital din București - Sputnik Moldova
Societate
Încă un polițist, de doar 36 de ani, a decedat din cauza COVID-19

Astăzi au fost efectuare 2465 de teste dintre care primar – 2203 şi repetat – 262. Din numărul total de cazuri, 19 sunt lucrători medicali: un medic, 15 asistenți medicali și trei persoane din rândul personalului auxiliar.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 557 sunt în stare gravă (dintre care 32 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1315 – sunt în stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi  sunt în stare satisfăcătoare.

Alte 505 persoane au fost tratate și externate. În total, 30 437 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Din păcate, astăzi și-au pierdut viața din cauza COVID-19 opt persoane. Printre cei decedați este și medicului stomatolog Constantin Usatîi în vârstă de 79 de ani. Acesta activa în cadrul Întreprinderii Municipale Stomatologice Ialoveni. El a fost internat la IMSP Spitalul de Stat în data de 4 septembrie, fiind confirmat pozitiv la infecția COVID-19. Până la ora actuală, 31 de lucrători medicali au murit din cauza infecției COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0