Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune Dodon despre posibilitatea amânării alegerilor prezidențiale

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016  - Sputnik Moldova
Abonare
Seful statului a declarat că nu va cere să fie amânate alegerile președintelui în contextul situației legate de răspândirea COVID-19.

CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu intenționează să ceară amânarea alegerilor prezidențiale din cauza situației legate de răspândirea COVID-19. El a precizat în cadrul emisiunii sale de pe Youtube ”Președintele Răspunde” că alegeri vor avea loc în mai multe state, iar amânare nu este o soluție în condițiile în care nu se cunoaște cât timp va dura pandemia. 

”Eu nu îmi doresc și sper foarte mult ca alegerile să nu fie amânate pentru anul viitor. Sunt alegeri în mai multe state. Sunt alegeri locale în România, sunt alegeri prezidențiale în Statele Unite ale Americii și peste tot situația nu este simplă. De unde știm că dacă amânăm pentru începutul anului viitor situația o să fie mai bună – categoric nu”, a declarat președintele, Igor Dodon.

Șeful statului a reiterat că nu va veni cu propunerea de amânare a alegerilor.

Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru cei care vor să voteze la alegeri în alt loc decât cel de reședință

Potrivit lui, această decizie o ia Parlamentul cu 51 de voturi în condițiile în care se va institui stare de urgență. 

Amintim că în data de 1 noiembrie vor avea loc alegeri prezidențiale. Grupurile de inițiativă vor colecta semnături până cel târziu în data de 1 octombrie. Potrivit regulamentului Comisiei Electorale Centrale, astăzi este ultima zi în care pretendenţii la fotoliul de preşedinte al ţării pot înregistra grupurile de iniţiativă care vor colecta semnături în susţinerea lor.

Alți pretendenți la fotoliul de șef de stat au reușit deja să colecteze semnăturile necesare pentru înregistrarea candidaturii. Este vorba despre liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, și candidatul grupului Pro Moldova, Andrian Candu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0