Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC a înregistrat încă trei grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor

© Sputnik / Mihai CarausЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a înregistrat alte trei grupuri de inițiativă care vor colecta semnături în susținerea candidaților la funcția de președinte al țării.

CHIȘINĂU, 11 sept- Sputnik. Comisia Electorală Centrală a examinat în cadrul ședinței de astăzi cererile de înregistrare a trei grupuri de inițiativă care vor colecta semnături în susținerea candidaților la prezidențiale. 

CEC - Sputnik Moldova
Societate
Ultima zi pentru înregistrarea grupurilor care vor colecta semnături pentru candidați
Astfel, a fost înregistrat grupul actualului președinte Igor Dodon, candidat desemnat de adunarea cetățenilor, care zilele trecute a depus dosarul la CEC, cel a lui Serghei Toma, candidat desemnat de Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii și cel a lui Alexandr Kalinin, candidat indepdent.

CEC le-a eliberat membrilor grupurilor de inițiativă legitimații și liste de subscripție, pentru a colecta semnături.

Grupurile de inițiativă vor colecta semnături până cel târziu în data de 1 octombrie. Potrivit regulamentului Comisiei Electorale Centrale, astăzi este ultima zi în care pretendenţii la fotoliul de preşedinte al ţării pot înregistra grupurile de iniţiativă care vor colecta semnături în susţinerea lor.

Alți pretendenți la fotoliul de șef de stat au reușit deja să colecteze semnăturile necesare pentru înregistrarea candidaturii. Este vorba despre liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, și candidatul grupului Pro Moldova, Andrian Candu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0