Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima zi pentru înregistrarea grupurilor care vor colecta semnături pentru candidați

© Sputnik / Mihai CarausCEC
CEC - Sputnik Moldova
Abonare
Candidații la funcția de președinte care nu au înregistrat grupurile de iniţiativă pentru a colecta semnături în susţinerea lor, mai au la dispoziție doar ziua de astăzi. Comisia Electoral Centrală va recepționa actele până la ora 17:00.

CHIȘINĂU, 11 sept- Sputnik. Potrivit regulamentului Comisiei Electorale Centrale, astăzi este ultima zi în care pretendenţii la fotoliul de preşedinte al ţării pot înregistra grupurile de iniţiativă care vor colecta semnături în susţinerea lor.

Цик Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon, după ce a depus actele la CEC: Moldova are nevoie de un lider cu caracter
CEC-ul are trei zile la dispoziţie pentru a examina cererile acestora. Pentru a fi înregistraţi în cursa electorală, pretendenţii la funcţia de şef al statului trebuie să colecteze cel puţin 15 mii de semnături.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat mai multe grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în favoarea candidaților la funcția de președinte al țării. Este vorba despre actualul președinte Igor Dodon, Tudor Deliu, Maia Sandu, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă, Violeta Ivanov, Constantin Oboroc și Ion Costaș. 

Până acum, au depus listele cu semnături la CEC liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, și candidatul grupului Pro Moldova, Andrian Candu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0