Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rusia este de acord: Transportatorii moldoveni pot utiliza înainte de termen autorizațiile

© Sputnik / OsmatescoВодители фур вышли на протест
Водители фур вышли на протест - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună pentru transportatorii moldoveni – deja din luna septembrie aceștia vor putea utiliza 4000 de autorizații planificate pentru trimestrul IV a anului 2020.

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Partea rusă și-a exprimat acordul pentru utilizarea înainte de termenul stabilit cota de autorizații, pentru transportul internațional de mărfuri moldovenești. Despre aceasta a comunicat joi Ministerul Economiei și Infrastructurii.

”În urma discuțiilor purtate de Ministerul Economiei și Infrastructurii cu reprezentanții Ministerului Transporturilor din Federația Rusă, partea rusă și-a exprimat acordul ca transportatorii moldoveni să utilizeze înainte de termenul stabilit cota de autorizații, care urma să fie eliberată din 1 octombrie 2020”, a menționat Ministerul.

Astfel, transportatorii moldoveni vor putea utiliza din luna septembrie acele 4000 de autorizații planificate pentru trimestrul IV a anului 2020.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Majoritatea parlamentară va vota pentru creditul rusesc, banii sunt necesari - Igor Dodon

În anul curent, Republica Moldova urmează să utilizeze 16000 de autorizații, 8000 în primul semestru și câte 4000 pentru ultimele două trimestre. Acest lucru a fost prevăzut de înțelegerile la care s-a ajuns în cadrul ședinței Comisiei mixte moldo-ruse în domeniul transportului rutier internațional din 6 noiembrie 2019.

”Însă la sfârșitul lunii mai, cota de 8000 de autorizații în transportul de mărfuri acordată de Federația Rusă pentru prima jumătate a anului curent era deja epuizată, astfel transportatorii riscau să nu mai poată livra mărfurile pe piața rusă”, precizează MEI.

Cota de autorizații pentru transportul internațional de mărfuri în Federația Rusă este negociată anual între Republica Moldova și Federația Rusă în cadrul ședințelor Comisiilor mixte din domeniu. În ultimul an, autoritățile de la Moscova au majorat numărul de autorizații. Dacă în 2019 cota a fost de 15000 de autorizații, pentru anul 2020 cota este de 16000.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0