Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Majoritatea parlamentară va vota pentru creditul rusesc, banii sunt necesari - Igor Dodon

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, este sigur că în Parlament vor fi suficiente voturi pentru ca țara noastră să acceseze creditul în valoare de 200 de milioane de euro din partea Rusiei. Șeful statului spune că acești bani sunt foarte importanți pentru Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 4 sept - Sputnik. Republica Moldova are nevoie de rezerve financiare, iar creditul rusesc este o salvare pentru țara noastră, mai ales acum, în această perioadă dificilă. Șeful statului crede că deputații vor vota pentru acest proiect în luna octombrie, ca până la sfârșitul anului banii să fie deja în țară. Precizarea a fost făcută de Igor Dodon în cadrul emisiunii sale săptămânale „Președintele răspunde”.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Credit de urgență pentru agricultori: Anunțul făcut de șeful statului

”La sfârșitul lunii octombrie vom finaliza negocierile asupra acestui credit. Noi avem nevoie de acest credit pentru a avea rezerve la sfârșitul anului. Avem încrederea că Federația Rusă ne va oferi acest împrumut. Ce ține de Parlament, am văzut că și colegii care anterior au încercat să blocheze acest credit, acum spun  deja invers, că trebuia să-l obține. Eu cred că indiferent de viziunile politice, noi vom reuși să avem suficiente voturi în parlament ca să obținem acest credit”, a declarat Igor Dodon. 

Guvernul Republicii Moldova a convenit anterior un credit în valoare de 200 de milioane de euro de la Federația Rusă, dar contractarea lui a fost blocată printr-o decizie a Curții Constituționale, la sesizarea forțelor politice de opoziție, care au contestat acordul convenit de părți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0