Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Regimul fără vize cu UE pentru moldoveni, afectat de COVID-19: Discuție la Bruxelles

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaStop UE
Stop UE - Sputnik Moldova
Abonare
Comisarul european pentru afaceri interne i-a spus ministrului Oleg Țulea că restricțiile de circulație introduse de statele UE din cauza pandemiei de COVID-19 vor fi eliminate în funcție de evoluția situației epidemiologice.

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Funcționarea regimului fără vize cu UE pentru moldoveni în contextul restricțiilor de circulație introduse din cauza pandemiei de COVID-19 a fost subiectul unei întrevederi avute de ministrul de Externe, Oleg Țulea, la Bruxelles.

Summit-ul Uniunii Europene de la Bruxelles - Sputnik Moldova
Politică
Alegerile prezidențiale din Moldova – subiect de discuție la Bruxelles

Oleg Țulea a pledat „pentru întreprinderea eforturilor comune în vederea restabilirii treptate a liberei circulații în cadrul regimului fără vize cu Uniunea Europeană, care rămâne a fi afectată de restricțiile de călătorie impuse de COVID-19” la o întrevedere din 10 septembrie cu Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne.

Comisarul european s-a exprimat „în favoarea unei abordări coordonate din partea UE privind ridicarea restricțiilor introduse în contextul pandemiei, bazată pe criterii obiective și în special pe evoluția situației epidemiologice din statele terțe”, a informat Ministerul de Externe (MAEIE) de la Chișinău.

În perioada anilor 2014 - 2020, peste două milioane de cetățeni ai Republicii Moldova au efectuat călătorii în statele din spațiul Schengen, înregistrând în total peste șase milioane de călătorii.

Posibilitatea moldovenilor de a călători fără viză în UE este deschisă din anul 2014 pentru aproximativ 2,5 milioane de posesori ai pașapoartelor biometrice, inclusiv pentru mai mult de 200 de mii de cetățeni moldoveni care locuiesc în regiunea transnistreană.

Ministrul de Externe, Oleg Țulea, efectuează în perioada 9-12 septembrie o vizită de lucru la Bruxelles (Regatul Belgiei), Luxemburg (Marele Ducat de Luxemburg) și Kassel (Germania).

Șeful diplomației moldovenești a mai avut la Bruxelles întrevederi cu David McAllister, președintele Comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, cu Oliver Varhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere, cu ministrul belgian de Externe, Philippe Goffin, cu secretarul general adjunct  al NATO, Mircea Geoană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0