Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu, chemată la audieri în Parlament

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Grupul parlamentar PRO Moldova a anunțat în cadrul unui briefing că solicită să fie audiată în cadrul ședinței plenare a Parlamentului ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

CHIȘINĂU, 10 sept - Sputnik. Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu ar putea fi chemată astăzi la raport în plenul Parlamentului. Asta dacă solicitarea grupului PRO Moldova va fi susținută de majoritatea deputaților. 

Dimineață, deputatul Ruxanda Glavan a susținut un briefing și a invocat mai multe carențe în sistemul medical. 

Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ - Sputnik Moldova
Educație
Dumbrăveanu, despre probabilitatea sistării procesului educațional în toamnă

Legislatoarea consideră că responsabilii din sistem au gestionat prost criza COVID-19. 

„S-a dat dovadă de atitudine necuvenită față de personalul din sistemul de sănătate. De la începutul pandemiei le-au fost adresate multiple mulțumiri, toate s-au încadrat în planul lor. (...) Au promis organizarea testării periodice a personalului medical. (...) S-a spus că medicii sunt incompetenți și nu știu să se echipeze. Dar nici măcar nu toți medicii au echipamente pentru a se proteja”, a declarat Glavan. 

În aceste condiții, Pro Moldova a cerut audierea în plen a ministrului Sănătății. 

Parlamentara consideră că medicii ar trebui să primească în continuare indemnizația de 16 mii de lei, dacă se îmbolnăvesc de COVID-19 și susțin că familiile celor care decedează din cauza infecției ar trebui să primească câte 100 de mii de lei de la stat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0