Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Educației: Peste 3 mii de elevi din țară se află în autoizolare - Detalii

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaElevă
Elevă - Sputnik Moldova
Abonare
Mii de elevi din țară se află în autoizolare din cauza coronavirusului. Potrivit responsabililor din cadrul Ministerului Educației este vorba despre 3 079 de copiii.

CHIȘINĂU, 10 sept- Sputnik. Responsabilii de la Ministerul Educației au precizat pentru Sputnik Moldova că din cei 333 de mii de elevi din țară, 3 079 se află, în prezent, în autoizolare.

Piața centrală - Sputnik Moldova
Societate
Oamenii legii sunt nevoiți să aplice sancțiuni: Cetățenii nu respectă regulile anti-COVID
Doar în Capitală, 26 de elevi și 49 de angajați din 21 de instituții de învățământ sunt infectați cu COVID-19. Totuși, nicio școală nu a fost plasată în carantină. Asta pentru că elevii care au fost în contact cu cei infectați stau în autoizolare și fac lecțiile online. Asta ne-a comunicat Eudochia Tcaci, șefa Centrului de Sănătate Publică Chișinău. 

”În Chișinău se plasează în carantină doar clasele în care sunt copii testați pozitiv. Astfel, instruirea se face online. Noi nu avem instituții în carantină. În cazul în care un copil este testat pozitiv, doar clasa trece la instruirea online, iar atunci când profesorul se infectează, se stabilesc persoanele cu care a fost acesta în contact. Dacă funcționarul a respectat toate regulile de igienizare, atunci doar acesta se află în autoizolare la domiciliu”, a declarat Eudochia Tcaci, șefa Centrului de Sănătate Publică Chișinău.

În același timp, de la 1 septembrie și până acum, 16 angajați din grădinițele din Chișinău și doi copii s-a îmbolnăvit de coronavirus. De la începutul pandemiei, 907 copii din Capitală cu vârsta de până la 17 ani au fost infectați cu COVID-19.

La 1 septembrie, din cele 1 252 de instituții de învățământ din țară și-au început activitatea 1 233. În același timp, 19 instituții nu s-au redeschis pentru că 11 dintre acestea au fost plasate în carantină, iar alte opt nu au corespuns parțial cerințelor ANSP. Anterior, ministrul Educației, Igor Șarov, a declarat că aceste instituții ar urma să fie redeschise după data de 14 septembrie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0