Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oamenii legii sunt nevoiți să aplice sancțiuni: Cetățenii nu respectă regulile anti-COVID

© Sputnik / Anatolii KiriakPiața centrală
Piața centrală - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii constată tot mai multe încălcări ale regulilor impuse în lupta cu pandemia de COVID-19. În urătoarea perioadă controalele se vor înteți.

CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Oamenii legii trag un semnal de alarmă în legătură cu nepăsarea oamenilor în ceea ce se referă la respectarea normelor de protecție împotriva COVID-19. Polițiștii au documentat în luna septembrie 423 de contravenții privind nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice.

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Viorica Dumbrăveanu s-a tratat de COVID-19: A convocat o ședință

Potrivit secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Sergiu Golovaci, dintre cele 14.700 de persoane care au fost plasate în autoizolare - 73 de persoane au încălcat regimului. Persoanele conștient părăsesc domiciliu, devenind potențiali răspânditori ai infecției COVID-19. Toate persoanele au fost documentate și sancționate. Și în unitățile de comerț oamenii legii au aplicat 168 de contravenții.  

„În 144 de cazuri, cetățenii cu bună sau rea voință nu respectă portul măștilor în spații comerciale. Cerință care nu a fost respectată nici de unii agenți economici. Aceștia sunt obligați să asigure respectarea prevederilor de către cetățeni. Când cetățeanul intră fără mască în unitatea comercială, el trebuie să aibă două opțiuni – sau să revină când are mască, sau să-i asigurați dumneavoastră. O să fim mai duri aici în următoarele săptămâni deoarece se atestă relaxarea agenților economici și a cetățenilor. La început toți erau mai responsabili”, a declarat secretarul de stat la Ministerului Afacerilor Interne Sergiu Golovaci. 

Și în piețe sunt înregistrate încălcări. Este vorba de 47 de cazuri. În cele mai multe, regulile nu sunt respectate de comercianți. Excepție nu fac nici zonele de agrement și parcurile. Potrivit lui Golovaci, se circulă în grupuri mai mari de trei persoane, se organizează petreceri și grătare. Uneori chiar și în locuri interzise. 

”Au fost documentate 80 de cazuri când cetățenii nu respectă cerințele, în special în aer liber, în spații publice”, a mai precizat Golovaci. 

Totodată, se constată că unii cetățeni și conducători auto nu poartă măști în transportul public, fiind documentate 26 de cazuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0