Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alarmant: Un număr foarte mare de infectări cu COVID-19 s-a înregistrat și astăzi

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate privind evoluția coronavirusului în Moldova.

CHIȘINĂU, 10 sept- Sputnik.  Astăzi au fost confirmate 560 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, după ce au fost efectuate 2 743 de teste, dintre care 2 464 au fost primare şi 279 repetat. Din numărul total de cazuri unul este importat din Marea Britanie. 

Stop UE - Sputnik Moldova
Politică
Regimul fără vize cu UE pentru moldoveni, afectat de COVID-19: Discuție la Bruxelles
Astfel, bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 41 704 . Din numărul total, 28 de bolnavi sunt lucrători medicali: medici - 9, asistenți medicali - 13, personal auxiliar - 6.

În prezent, 564 de pacienți se află în stare gravă, dintre care 33 sunt conectați la aparate de respirație asistată, iar 1 288 sunt în stare de gravitate medie. Ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Între timp alte 512 persoane au fost tratate și externate. De la începutul pandemiei, 29 932 de pacienți s-au vindecat de COVID-19.

Din păcate s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit din cauza coronavirusului nouă persoane cu vârste cuprinse între 50 și 83 de ani, din raioanele Strășeni, Telenești, Ungheni, Cimișlia, Anenii Noi și municipiul Chișinău.  În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 1 106 oameni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0