Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un mare regizor rus, despre noile criterii pentru premiile „Oscar”

© AFP 2024 / GABRIEL BOUYSСтатуя Оскар, фото из архива
Статуя Оскар, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscutul regizor rus Andrei Koncealovski a comentat noile criterii ale Academiei Americane de Film pentru nominalizarea la premiile Oscar.

CHIȘINĂU, 10 sep – Sputnik. Regizorul rus Andrei Koncealovski, care participă la festivalul de la Veneția cu filmul “Dragi tovarăși”, a declarat că nu-i pasă de noile standarde ale Academiei Americane de Film pentru stabilirea pretendenților la premiul Oscar.

Valeriu Jereghi - Sputnik Moldova
Cinematografia pe timp de pandemie: Ce a pus la cale regizorul Valeriu Jereghi

“Să se preocupe ideologii, mie nu-mi pasă. Mă gândeam cândva la astfel de lucruri, iar acum nu le mai atrag atenție”, i-a declarat Koncealovski reporterului RIA Novosti.

Anterior, Academia Americană de Film a prezentat o listă de criterii conform cărora vor fi stabiliți pretendenții la premiul Oscar la nominalizarea “Cel mai bun film”.

Potrivit noilor standarde, cel puțin unul dintre actorii principali sau un actor important de planul secund trebuie să facă parte dintr-un grup rasial sau etnic subreprezentat.

Alte criterii posibile ar mai fi: cel puțin 30 la sută din rolurile secundare trebuie să fie jucate de reprezentanții LGBT, grupuri rasiale sau etnice, femei sau persoane cu dizabilități. De asemenea, producătorii de film pot dedica întreaga linie a subiectului acestora, anunță site-ul Academiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0