Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Din ce cauză Partidul Comuniștilor nu va participa la alegerile prezidențiale din 2020

© Sputnik / Miroslav RotariКишиневцы голосуют на втором туре местных выборов
Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Partidul Comuniștilor (PCRM) nu va participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. La fel ca în 2016, PCRM a declarat că alegerile prezidențiale „sunt neconstituționale”.

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Partidul Comuniștilor (PCRM) nu va participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020 și nu va desemna un candidat pentru șefia statului.

Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Societate
Primarii noi vor fi aleși duminică în două sate: Detalii despre candidați și buletine

Această decizie a fost adoptată de Comitetului central al PCRM, care s-a întrunit în ședință sâmbătă, 5 septembrie.

La fel ca în 2016, Comitetul central al PCRM a declarat că, în opinia sa, alegerile prezidențiale sunt neconstituționale.

Reamintim că lider al PCRM este fostul președinte al țării Vladimir Voronin, care a deținut două mandate, a câte 4 ani, de șef al statului (7 aprilie 2001 - 11 septembrie 2009), fiind ales de Parlament.

Pentru 1 noiembrie 2020 au fost stabilite noi alegeri prezidențiale, mandatul lui Igor Dodon, care a început pe 23 decembrie 2016, urmând să se încheie în decembrie 2020.

Din 1 septembrie și până pe 11 septembrie, grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova pot depune documentele necesare pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală (CEC).

CEC a înregistrat șapte grupuri de inițiativă pentru susținerea următorilor candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova: Tudor Deliu, candidat desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova; Renato Usatîi, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”; Andrei Năstase, candidat desemnat de Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”; Maia Sandu, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”; Andrian Candu, candidat desemnat de Partidul Politic „Pro Moldova”; Octavian Țîcu, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”; Dorin Chirtoacă, candidat desemnat de Blocul electoral Unirea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0