Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Centrul Gamalei va crea un vaccin combinat împotriva coronavirusului și a gripei

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova
Abonare
După dezvoltarea vaccinului numit Sputnik V împotriva Covid-19, Centrul de Epidemiologie și Microbiologie Gamalei intenționează să creeze un vaccin universal capabil să prevină în același timp coronavirusul și gripa.

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Centrul de Epidemiologie și Microbiologie Gamalei din Rusia intenționează să creeze un vaccin universal care să protejeze împotriva infecțiilor care se răspândesc în aceeași perioadă, a declarat pentru Sputnik directorul Centrului, Aleksandr Ghințburg.

„Ne propunem să creăm un vaccin combinat care să protejeze atât împotriva coronavirusului, cât și împotriva gripei”, a spus Aleksandr Ghințburg.

Directorul centrului a precizat însă că este prea devreme pentru a vorbi despre data lansării acestuia.

Vaccinul Sputnik V Covid-19

Medicina - Sputnik Moldova
Societate
Moldova participă la noi studii pentru obținerea unui tratament împotriva COVID-19
Centrul rus Gamalei a fost autorizat pe 25 august să efectueze studii post-înregistrare a vaccinului împotriva Covid-19, a informat serviciul de presă al Ministerului Sănătății din Rusia.

Vaccinul Sputnik V creat în Rusia și înregistrat pe 11 august este primul vaccin împotriva Covid-19 din lume. A fost dezvoltat de Centrul Științific pentru Epidemiologie și Microbiologie din Moscova Gamalei, cu sprijinul Fondului de Investiții Directe al Rusiei (RDIF).

Medicii au subliniat că, în studiile clinice, toți voluntarii au produs un niveluri ridicate de anticorpi și că nimeni nu a prezentat complicații severe.

Șeful RDIF, Kiril Dmitriev, a comunicat anterior că Fondul a primit cereri pentru achiziționarea unui miliard de doze de vaccin, venite din peste 20 de țări ale lumii. El a menționat că Rusia a convenit în privința producerii vaccinului în cinci țări, capacitățile disponibile permit producerea a 500 de milioane de doze pe an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0