Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova participă la noi studii pentru obținerea unui tratament împotriva COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova este din ce în ce mai implicată în cercetarea privind obținerea unui tratament pentru bolnavii de COVID-19.

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Comisia Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a aprobat astăzi în regim de urgență decizia de efectuare a altor două studii clinice în vederea obținerii unui tratament eficient pentru bolnavii infectați de COVID-19, care sunt spitalizați, dar și pentru prevenirea infectării persoanelor cu care pacienții infectați au intrat în contact direct.

Reacțiile adverse cauzate de medicamente - o campanie a Agenției Medicamentului - Sputnik Moldova
Societate
Studii clinice privind tratamentul COVID-19: Cine și pe seama cui le efectuează în Moldova

Potrivit informațiilor prezentate de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, aproximativ 300 de persoane vor beneficia de tratament gratuit și în mod voluntar.

Studiile clinice se vor desfășura în cadrul Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și, în paralel, în peste 100 de instituții medicale din lume. 

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a menționat că aceste studii au menirea de a dezvolta preparatele, de a le aduce la stadiul de evaluare și cercetare a unor produse care au demonstrat la diferite faze, în diferite țări ale lumii, eficacitate și, cel mai important, siguranță pentru pacienți.

De precizat este că începând cu luna iunie curent Agenția Medicamentului a autorizat șase studii clinice destinate tratamentului și profilaxiei COVID-19, care sunt efectuate sub supravegherea Comitetului Național de Expertiză Etică a Studiului Clinic pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, precum și cu suportul Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Ieri Agenția a anunțat că primul medicament pentru tratarea COVID-19 va ajunge curând în Republica Moldova.

Directorul instituției a semnat autorizația pentru importul preparatului Remdesivir, despre utilitatea căruia s-a vorbit mult în ultima perioadă. Acesta este primul medicament autorizat în SUA și UE pentru tratamentul COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0