Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bani, în condiții preferențiale, pentru agricultori - Detalii

© Sputnik / Mihai CarausTractoare parcate
Tractoare parcate  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agricultorii vor putea accesa, în condiții preferențiale, resurse financiare în cadrul unui proiect implementat cu suportul Japoniei.

CHIȘINĂU, 10 sept - Sputnik. Agricultorii din Republica Moldova vor putea accesa resurse financiare pentru a beneficia de tehnică și echipament agricol nou în cadrul Proiectului „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol”, implementat cu suportul Japoniei.

Agricultură - Sputnik Moldova
Societate
Votat: Ajutor din partea statului pentru agricultori și profesori în contextul ”COVID-19”

Parlamentul a aprobat proiectele de lege privind ratificarea Acordului de împrumut dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională, precum și a Acordului cu Guvernul Japoniei privind acordarea unui împrumut.

Japonia va oferi un credit preferențial Republicii Moldova, în valoare de circa 18,65 milioane dolari SUA, pentru susținerea fermierilor moldoveni. Creditul va fi utilizat pentru îmbunătățirea productivității agricole prin furnizarea tehnicii agricole și a echipamentului post-recoltare destinate întreprinderilor mici și mijlocii. Agricultorii vor putea accesa surse financiare pentru a beneficia de tehnică și echipament agricol la un preț redus, scutit de TVA la import, cu posibilitatea de achitare în rate și fără gaj.

Împrumutul este acordat pentru o perioadă de 40 de ani, cu o rată a dobânzii de 0,1% anual şi o perioadă de graţie de 12 ani.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru agricultori: Măsurile Guvernului privind producerea semințelor

Proiectul „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol” are o acoperire națională și de beneficiile acestuia se pot bucura toți agricultorii din Republica Moldova. Țara noastră  a obținut, pe parcursul a 20 de ani, asistență prin intermediul proiectelor în domeniul mecanizării, implementate cu suportul Guvernului Japoniei de către Unitatea de implementare și administrare a proiectului ”Creșterii producției alimentare 2-KR”.

Acordul, întocmit prin schimb de note, între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind acordarea unui împrumut pentru implementarea proiectului „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol” a fost semnat în luna iunie curent, la Chișinău.

Președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Igor Vremea, a exprimat mulțumiri Guvernului Japoniei pentru faptul că, în condițiile crizei pandemice cu care se confruntă toate țările, continuă să sprijine Republica Moldova cu suport tehnic și asistență financiară în diverse domenii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0