Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lovitură pentru aviație: Traficul aerian s-a redus în Moldova cu mai bine de 70 la sută

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaUn avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Aviația civilă a suferit pagube exorbitante în perioada pandemiei, având în vedere că majoritatea curselor au fost suspendate.

CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Ministrul Economiei Sergiu Răilean a discutat despre impactul pandemiei asupra traficului aerian cu președintele Consiliului Organizației Internaționale a Aviației Civile (ICAO), Salvatore Sciacchitano. Discuția s-a desfășurat în format online. 

Construcție avioane - Sputnik Moldova
Rusia
Reforme cardinale în aviația rusă din 1 septembrie

Oficialul de la Chișinău a remarcat că situația din sector este complicată. Despre asta vorbesc datele oficiale ale Eurocontrol, care arată că traficul aerian în Republica Moldova a înregistrat o scădere de peste 70%. Iar transportul de pasageri a fost afectat dramatic - s-a atestat o scădere de peste 90%.  

Sergiu Railean a declarat că autoritățile fac eforturi ca să susțină ramura afectată de criza pandemică. Sunt adoptate măsuri de relaxare în ceea ce privește licențierea. În plus, este elaborată în comun cu operatorii aerieni și Asociația Națională a Agenților Economici din Turism din Moldova o politică uniformă pentru emiterea și utilizarea voucherelor în schimbul contravalorii biletelor achitate de pasageri.

Salvatore Sciacchitano a spus, la rândul său, că ICAO este preocupată acum de elaborarea și aplicarea unui protocol de siguranță în sănătate publică în domeniul aviației civile. Acesta ar permite să fie utilizate în aeroporturi teste express pentru depistarea coronavirusului. În acest mod, ar putea fi eliminată necesitatea intrării în carantină în statele de destinație.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0