Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reforme cardinale în aviația rusă din 1 septembrie

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaConstrucție avioane
Construcție avioane - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În Rusia urmează să aibă loc o reformă de mari proporții în domeniul aviației, iar construcția de aeronave civile ar urma să fie susținută similar cu cea a producerii de aeronave militare

CHIȘINĂU, 30 aug — Sputnik. În Rusia urmează să fuzioneze trei companii mari din domeniul construcțiilor aviatice. Este vorba, potrivit kommersant.ru, de Corporația Unită de Construcții Aviatice (Объединенная авиастроительная корпорация (ОАК)), Avioanele civile „Suhoi" (Гражданские самолеты Сухого" (ГСС)) și Corporația „Irkut" (Иркут).

Самолет - Sputnik Moldova
A fost prevenită cea mai mare catastrofă din istoria aviației

Noua mega structură nu se va ocupa doar de coordonarea generală a activităților, ci și de dezvoltarea proiectelor civile ale acesteia.

Potrivit sursei citate, crearea unei noi structuri mari în baza unei corporații civile nu este deloc întâmplătoare. Or, în condițiile reducerii comenzilor de stat în domeniul apărării accentul va fi pus pe dezvoltarea segmentului civil al aviației, care nu este mai puțin voluminos decât programele militare.

Fuziunea respectivă va permite inclusiv economisirea unor resurse importante, care vor fi redirecționate spre dezvoltare. Suma ce va fi economisită anual este de circa 50 de miliarde de ruble.

Toate deciziile privind fuzionarea urmează să fie formalizate pe 1 septembrie la ședința consiliilor de directori ale celor trei companii.

Fluxul de știri
0