Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Suruceanu își sărbătorește ziua de naștere: Privesc în urmă cu satisfacție și dragoste

© Sputnik / OsmatescoIon Suruceanu
Ion Suruceanu  - Sputnik Moldova
Abonare
Renumitul interpret Ion Suruceanu își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Care sunt cele mai valoroase lecții pe care le-a învățat de-a lungul vieții, dar și cu ce se mândrește cel mai mult, am aflat chiar de la el.
Ion Suruceanu își sărbătorește ziua de naștere: Mă uit în urmă cu satisfacție și dragoste

Îndrăgitul artist Ion Suruceanu împlinește astăzi 71 de ani, iar de mai bine de 52 de ani își dedică viața carierei interpretative. Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, artistul și-a amintit despre cele mai frumoase realizări, dar și de perioada de glorie de care a avut parte de-a lungul carierei sale muzicale.

"Nu regret absolut nici un moment din viața mea și dacă sunt solicitat până acum înseamnă că am făcut totul corect. Timpurile se schimbă și e un lucru normal că generația noastră avea alte preferințe. Pot afirma cu certitudine că toți anii au fost frumoși", a declarat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" Ion Suruceanu.

Până la începutul anilor 80, artistul interpreta piese preponderent în limba maternă și era popular doar în țară. Mai târziu, în repertoriul artistului au apărut și cântece în limba rusă. Anume în anii 80 artistul a cunoscut un adevărat succes în cariera sa muzicală. 

"Mă uit în urmă cu satisfacție și dragoste. Au fost ani frumoși pe care nu i-am trăit în zadar. Lansam câteva melodii, dar care deveneau șlagăre. Am cântat cu interpreți de renume precum Sofia Rotaru și alții", a mărturisit artistul.

Ian Raiburg - Sputnik Moldova
Curiozități despre renumita piesă "Femeia pe care o iubesc": Ian Raiburg face dezvăluiri
Ion Suruceanu s-a născut pe 9 septembrie 1949 în localitatea Suruceni. A debutat în cariera sa în anul 1968 în calitate de solist al legendarei formații „Noroc”. A rămas în acest ansamblu până în 1970, apoi a fost formația „Contemporanul”. Între 1978 și 1979, Ion Suruceanu a fost solist al ansamblului „Bucuria”.

Printre cele mai cunoscute cântece din repertoriul său se numără: „În grădina lui Ion”, „Inima mea e Moldova”, „Nezabutka”, „De ce” și multe altele. Ion Suruceanu este în continuare extrem de apreciat în rândul ascultătorilor. Artistul susține concerte atât în Republica Moldova, cât și peste hotarele țării.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0