Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Răspândire îngrijorătoare a COVID-19: Iată câte cazuri noi au fost confirmate într-o zi

Abonare
De la începutul epidemiei și până acum, s-au înregistrat 41.144 de contaminări cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Alte 588 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate astăzi în țara noastră. Informațiile actualizate au fost prezentate într-un briefing de presă organizat de Ministerul Sănătății. La această oră, în Republica Moldova există 10.623 de cazuri active de COVID-19.

Tatiana Zatâc - Sputnik Moldova
Tratamentul copiilor și femeilor însărcinate, infectați cu COVID-19: Schimbări în Protocol

Din totalul cazurilor noi, 585 sunt cu transmitere locală, iar alte trei cazuri sunt de import. Astfel, bilanțul total al cazurilor de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova ajunge la 41.144.

În ultimele 24 de ore au fost testați pozitiv cu COVID-19 38 de cadre medicale. Este vorba de 18 medici, 15 asistenți medicali și cinci angajați din rândul personalului auxiliar.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, alți 458 de pacienți au fost tratați în ultimele 24 de ore. Bilanțul persoanelor vindecate a ajuns la 29.420 de persoane.

În stare gravă se află 554 de pacienți. Dintre aceștia, 33 sunt conectați la aparatele de respirație artificială. Tot astăzi au fost înregistrate nouă decese. Astfel, bilanțul persoanelor care s-au stins din viață din cauza virusului ajunge la 1.096 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0