Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon cere demisia lui Nicolae Furtună: Scuzele nu sunt suficiente

© Photo : Miroslav RotariИгорь ДодонИгорь Додон
Игорь ДодонИгорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova vine cu o reacție la declarațiile șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, precum și la scuzele prezentate public de acesta.

CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Igor Dodon cere demisia șefului Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună.Asta după ce ultimul a declarat ieri seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că virusul COVID-19 a luat viața celor care aveau comorbidități, care erau o povară pentru ei și pentru cei din jur.

Președintele Republicii Moldova își exprimă regretul în legătură cu această afirmație pe pagina sa de Facebook. Oficialul consideră că nici gestul lui Furtună, care și-a cerut scuze public, nu este suficient. 

Nicolae Furtună - Sputnik Moldova
Societate
Nicolae Furtună și-a cerut scuze public după afirmațiile de ieri

„Îmi exprim regretul și consternarea față de declarațiile făcute de directorul ANSP, Nicolae Furtună. Scuzele publice nu sunt deloc suficiente atunci când printr-o declarație afectezi moral un număr mare de oameni”, scrie șeful statului.

Președintele spune că nu are obiecții față de activitatea directorului Agenției, dar că o astfel de declarație îi afectează grav credibilitatea. Mai mult, șeful statului crede că după această afirmație Nicolae Furtună nu mai are calitatea morală să ocupe funcția de director ANSP și trebuie să demisioneze. Șeful statului a mai spus că a trimis poziția sa către Guvernul Republicii Moldova și așteaptă o decizie în acest sens.

Astăzi șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică a ieșit într-un briefing de presă pentru a oferi explicații privind declarațiile de ieri seară despre persoanele care mor afectate de COVID-19.

Acesta susține că cei care l-au criticat pentru afirmațiile făcute nu i-au înțeles corect mesajul. 

„Vin cu compasiune și empatie pentru cei care nu au înțeles mesajul meu și au fost afectați de acesta. Încă odată îmi cer scuze față de acele persoane care au înțeles mesajul altfel decât am avut eu în vedere, expresia legată de povara infecției COVID-19”, a precizat șeful de la ANSP.

Acesta spune că din punct de vedere medical acesta este un termen corect.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0