Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nicolae Furtună și-a cerut scuze public după afirmațiile de ieri

Abonare
Șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică a ieșit într-un briefing de presă pentru a oferi explicații privind declarațiile de ieri seară despre persoanele care mor afectate de COVID-19.

CHIȘINĂU, 8 sept - Sputnik. Șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună și-a cerut scuze public după ce afirmațiile de ieri seară din cadrul unei emisiuni televizate, precum că cei care mor de COVID-19 ar fi o povară pentru cei din jur, au stârnit un val de critici în spațiul public. Acesta explică de ce a utilizat această sintagmă. 

„Vin cu câteva explicații și scuzele de rigoare pentru cele produse. Pornind de la sintagma „povară” am făcut referință medicală și nu socială”, a declarat Furtună în cadrul unui briefing de presă. 

Acesta susține că cei care l-au criticat pentru afirmațiile făcute nu i-au înțeles corect mesajul. 

„Vin cu compasiune și empatie pentru cei care nu au înțeles mesajul meu și au fost afectați de acesta. Încă odată îmi cer scuze față de acele persoane care au înțeles mesajul altfel decât am avut eu în vedere, expresia legată de povara infecției COVID-19”, a precizat șeful de la ANSP.

La spital - Sputnik Moldova
Societate
Expert, despre afirmațiile lui Furtună - Nimeni nu are dreptul să decidă cine să moară

Acesta spune că din punct de vedere medical acesta este un termen corect. Mai mult, Furtună spune că în cei peste 30 de ani activați în sistemul medical a fost alături de suferințele oamenilor. 

„Sunt un om viu și sufăr alături de toate persoanele, de rând cu colegii mei care s-au infectat în pandemie. Un caz tragic mi s-a întâmplat săptămâna trecută când am petrecut pe ultimul drum un coleg de grupă care a fost răpus de complicațiile create de COVID-19”, mai spune medicul epidemiolog.  

Amintim, ieri seară, în cadrul unei emisiuni televizate, șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică a declarat că, printre alții, COVID-19 a luat viața celor care aveau comorbidități, care erau o povară pentru ei și pentru cei din jur.

Această afirmație a fost dur criticată de politicieni, dar și oameni simpli. Unii au cerut șefului ANSP să-și ceară scuze public, alții au cerut demisia lui. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0