Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vaccinul rusesc împotriva COVID-19 a fost pus în uz general

© РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaПервая в мире вакцина от коронавируса
Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Prima partidă a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului a devenit disponibilă pentru uz general și va fi expediată în toate regiunile Rusiei.

CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Prima partidă a vaccinului rusesc împotriva COVID-19 Sputnik V a fost lansată pe piață, iar în următoarea perioadă aceasta va fi livrată în toate regiunile Rusiei, a anunțat serviciul de presă al Ministerului rus al Sănătății.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Criticii vaccinului rusesc ar trebui să-și caute de bârnele din ochii lor

Instituția a subliniat că vaccinul a fost supus tuturor testelor de laborator necesare.

Reamintim că în luna august Rusia a devenit prima țară din lume care a autorizat un vaccin împotriva COVID-19, creat de Centru Gamalei, în parteneriat cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe.

În cadrul testărilor clinice, toți voluntarii au dobândit o reacție imună și celulară și nu au avut efecte adverse serioase.

Totodată, nivelul anticorpilor la persoanele vaccinate este de 1,4 – 1,5 ori mai mare decât nivelul anticorpilor la persoane care au fost infectate de coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0