Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sub lupa Fiscului! Iată ce verificări vor fi efectuate în luna septembrie

© Sputnik / Anatolii KiriakServiciul fiscal de stat
Serviciul fiscal de stat - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat avertizează agenții economici că va efectua în luna septembrie controale, pentru a verifica dacă nu sunt comise abateri de la legislație.

CHIȘINĂU, 8 sept - Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat anunță că va efectua în această lună verificări operative. Vor fi supuși controalelor agenții economici din toate domeniile de activitate. 

Instituția precizează că a luat această decizie în urma multiplelor sesizări, petiții și reclamații în care au fost semnalate încălcări. 

Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova
Societate
Agenții economici pot solicita rambursarea TVA – precizările Serviciului Fiscal

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, se va verifica în special dacă agenții economici folosesc aparatele de casă la încasarea plăților pentru produse sau servicii. 

Se vor efectua controale la farmacii și depozitele farmaceutice care efectuează comerț cu amănuntul și ridicata, pentru a vedea dacă prețurile se formează corect. 

De asemenea, se vor efectua controale în domeniul comerțului angro cu produse alimentare, precum și în domeniul transportului de bagaje și pasageri, inclusiv în regim de taxi. 

Nu vor scăpa de controale nici agenții economici care prestează servicii de reparație auto. 

Serviciul Fiscal de Stat atenționează toți contribuabilii că sunt obligați să folosească echipamente de casă și de control la efectuarea decontărilor în numerar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0