Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Sănătății face precizări: Cum vor studia copiii care nu au fost vaccinați

© Sputnik / Mihai CarausȘcoala
Școala - Sputnik Moldova
Abonare
Copiii ai căror părinți refuză neargumentat vaccinarea vor fi nevoiți să studieze doar online. Nu li se va permite studierea în școli și grădinițe.

CHIȘINĂU, 8 sept - Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mai multe precizări în contextul reluării activității instituțiilor de învățământ în condiții de pandemie.

Валюта - Sputnik Moldova
Societate
Ajutoare unice pentru copii: Cine va primi bani în noul an de învățământ

Copiii ai căror părinți refuză neargumentat vaccinarea „nu vor fi admiși în colectivități și vor avea acces doar la procesul educațional în regim online”.

Iar în cazul în care va fi realizată vaccinarea conform calendarului individual de imunizări, vor trebui să prezinte educatorului sau dirigintelui certificat de la medicul de familie. Copiii care au contraindicații medicale temporare sau permanente la vaccinare vor fi admiși în instituția educațională în baza deciziei luate după evaluarea riscurilor infecțioase de către medicul de familie.

Nu se va solicita eliberarea certificatului de contact de către medicul de familie pentru admiterea în instituția de învățământ în cazul absentării copilului din colectivitatea preșcolară sau școlară mai mult de trei zile din motive ce nu se referă la boală.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
În Chișinău nu mai sunt locuri la terapie intensivă: Ce întâmplă cu bolnavii de COVID-19

În astfel de cazuri, se părinții vor prezenta educatorului sau dirigintelui declarații pe propria răspundere despre faptul că copilul nu a fost bolnav și nu a avut contact cu persoane confirmate cu infecția COVID-19.

De asemenea, copiii care au avut infecții respiratorii, inclusiv COVID-19, în perioada absentării vor trebui să fie examinați de către medicul de familie, care va elibera după caz un certificat privind însănătoșirea. Documentul ăi va permite să frecventeze școala sau grădinița. 

În plus, în cazul plasării copiilor în carantină pentru 14 zile în urma contactului cu o persoană bolnavă de COVID-19, nu se va solicita repetat certificatul de contact pentru admiterea în instituția educațională. Vor face excepție cazurile în careîn perioada carantinei la copil vor apărea semne de infecție. În aceste cazuri va fi necesară prezentarea la medicul de familie și eliberarea certificatului medical.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0