Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Chișinău nu mai sunt locuri la terapie intensivă: Ce întâmplă cu bolnavii de COVID-19

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
În spitalele din Chișinău toate paturile din secțiile de terapie intensivă în care sunt tratați bolnavi de COVID-19 sunt ocupate. Despre aceasta a anunțat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi.

CHIȘINĂU, 7 sept- Sputnik. Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, a anunțat că toate paturile din secțiile de la terapie intensivă ale spitalelor din Capitală în care se tratează persoanele infectate cu COVID-19 sunt ocupate.

Președinte Igor Dodon a discutat cu E.S. Zhang Yinghong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon a discutat cu ambasadorul Chinei în Moldova despre vaccinul împotriva COVID-19
Funcționara a făcut declarațiile în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei Chișinău. Bucearschi a precizat că se fac în permanență eforturi pentru a suplimenta numărul de paturi pentru bolnavii de COVID-19 în stare gravă, astfel încât toți să poată primi asistența medicală necesară. 

”Rămânem îngrijorați de situația sporită a infectărilor cu COVID-19 în municipiul Chișinău. Datele ne arată o continuă creștere a cazurilor. Suntem în continuă căutare a spațiilor și paturilor suplimentare pentru bolnavi, ținând cont că vine și perioada rece a anului, iar infecțiile respiratorii sunt în creștere. În prezent, în spitalele din municipiu sunt internați 706 pacienți cu virusul COVID-19, 208 se află în stare gravă, iar 6 sunt incubați. Instituțiile medicale din Capitală au o capacitate de 927 de paturi pentru pacienții bolnavi de coronavirus”, a declarat Tatiana Bucearschi. 

Autoritățile municipale se arată îngrijorate și de faptul că în ultimele zile se înregistrează o creștere mare a numărului de copii internați cu pneumonie.

”Doar copiii până la vârsta de șapte ani confirmați cu COVID-19 se internează obligatoriu în spitale, ceilalți, dacă nu prezintă semne clinice, se tratează la domiciliu sub monitorizarea strictă a medicului de familie”, a precizat Tatiana Bucearschi.  

În prezent, în municipiul Chișinău sunt peste 16 687 de cazuri de inefcatre cu COVID-19, dintre care 587 sunt lucrători medicali. 10 149 de pacienți s-au tratat, iar 356 de bolnavi au decedat din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0