Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Chișinău nu mai sunt locuri la terapie intensivă: Ce întâmplă cu bolnavii de COVID-19

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În spitalele din Chișinău toate paturile din secțiile de terapie intensivă în care sunt tratați bolnavi de COVID-19 sunt ocupate. Despre aceasta a anunțat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi.

CHIȘINĂU, 7 sept- Sputnik. Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, a anunțat că toate paturile din secțiile de la terapie intensivă ale spitalelor din Capitală în care se tratează persoanele infectate cu COVID-19 sunt ocupate.

Președinte Igor Dodon a discutat cu E.S. Zhang Yinghong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon a discutat cu ambasadorul Chinei în Moldova despre vaccinul împotriva COVID-19
Funcționara a făcut declarațiile în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei Chișinău. Bucearschi a precizat că se fac în permanență eforturi pentru a suplimenta numărul de paturi pentru bolnavii de COVID-19 în stare gravă, astfel încât toți să poată primi asistența medicală necesară. 

”Rămânem îngrijorați de situația sporită a infectărilor cu COVID-19 în municipiul Chișinău. Datele ne arată o continuă creștere a cazurilor. Suntem în continuă căutare a spațiilor și paturilor suplimentare pentru bolnavi, ținând cont că vine și perioada rece a anului, iar infecțiile respiratorii sunt în creștere. În prezent, în spitalele din municipiu sunt internați 706 pacienți cu virusul COVID-19, 208 se află în stare gravă, iar 6 sunt incubați. Instituțiile medicale din Capitală au o capacitate de 927 de paturi pentru pacienții bolnavi de coronavirus”, a declarat Tatiana Bucearschi. 

Autoritățile municipale se arată îngrijorate și de faptul că în ultimele zile se înregistrează o creștere mare a numărului de copii internați cu pneumonie.

”Doar copiii până la vârsta de șapte ani confirmați cu COVID-19 se internează obligatoriu în spitale, ceilalți, dacă nu prezintă semne clinice, se tratează la domiciliu sub monitorizarea strictă a medicului de familie”, a precizat Tatiana Bucearschi.  

În prezent, în municipiul Chișinău sunt peste 16 687 de cazuri de inefcatre cu COVID-19, dintre care 587 sunt lucrători medicali. 10 149 de pacienți s-au tratat, iar 356 de bolnavi au decedat din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0