Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vadim Ceban: „Moldovagaz” a semnat contractul cu „Gazprom” - Iată ce urmează

© Sputnik / Miroslav RotariМолдовагаз
Молдовагаз - Sputnik Moldova
Abonare
Compania ”Moldovagaz” a semnat un nou contract cu Gazprom, iar acum instituția vrea să renegocieze o nouă colaborare pentru o perioadă de teri an, în conții mai avantajoase. Despre aceasta a anunțat președintele Consiliului de Administrație a instituției, Vadim Ceban.

CHIȘINĂU, 8 sept- Sputnik. Într-o conferință de presă, președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a anunțat că Republica Moldova a semnat un nou contract cu Gazprom, însă urmează să mai fie renegociat unul, care să fie valabil până în anul 2023.

Вадим Чебан - Sputnik Moldova
Ceban: În anul viitor Moldova vă plăti un alt preț pentru gaz
”Noi am prelungit contractul cu Gazprom, formula de preț a rămas aceeași, iar acum vrem să renegociem un nou contract pe o perioadă de trei ani la condiții mai avantajoase. Noi propunem ca în contractul respectiv să fie și cocomponentă de spot, anume în perioada II și III, când pe piața spot se înregistrează prețuri mai joase. Eu cred că în perioada scurtă de timp vom avea rezultate concrete și vom implementa formula hibrid, care va lua în calcul formula clasică cu indexarea la petrol și, respectiv, în formulă vor fi introduse formule spot. Este un obiectiv pentru noi și sperăm că în scurt timp să avem rezultate concrete”, a declarat președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Concernul rus „Gazprom” deține 50% din acțiunile SA „Moldovagaz”, Guvernul Republicii Moldova – 35,33%, administrația de la Tiraspol – 13,44%, iar mici acționari dețin 1,23% din acțiuni.

Știrea se actualizează....

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0