Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ne vaccinăm împotriva COVID-19 sau suportăm boala: Ce spun specialiștii

© Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaПервая в мире вакцина от коронавируса
Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat în luna august primul vaccin pentru profilaxia COVID-19 ”Sputnik V”. Preparatul a fost elaborat de Centrul de Cercetări pentru Electrochimie ”Gamalei”.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Studiile cu privire la eficiență au demonstrat că nivelul de anticorpi în urma vaccinării împotriva coronavirusului cu preparatul rusesc "Sputnik V" va fi de aproximativ 1,4 ori mai mare decât cel produs la persoanele care au fost bolnave de COVID-19.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Rusia
Cum se simt oamenii de peste 70 și 80 de ani după testarea vaccinului împotriva COVID-19

O declarație în acest sens a făcut doctorul în științe medicale, președintele proiectului național ”Sănătatea Națiunii”, Dmitri Edelev, informează RIA Novosti.

Potrivit expertului, nivelul anticorpilor care neutralizează virusul, produși de vaccinul bivalent rusesc, s-au dovedit a fi de aproximativ o dată și jumătate mai mare decât de la cel analog – AstraZeneca dezvoltat de Oxford

”Și de aproximativ 1,4 s-a dovedit a fi mai mare nivelul de anticorpi decât la cei care ai fost bolnavi de COVID într-o formă foarte serioasă. Vaccinarea este mai utilă decât suportarea bolii”, a declarat Dmitri Edelev.

Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru profilaxia COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetări pentru Electrochimie ”Gamalei” în colaborare cu Fondul Rus de Investiții Directe.

Șeful RDIF, Kiril Dmitriev, a comunicat anterior că Fondul a primit cereri pentru achiziționarea unui miliard de doze de vaccin, venite din peste 20 de țări ale lumii. El a menționat că Rusia a convenit în privința producerii vaccinului în cinci țări, capacitățile disponibile permit producerea a 500 de milioane de doze pe an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0