Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cum se simt oamenii de peste 70 și 80 de ani după testarea vaccinului împotriva COVID-19

© Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaПервая в мире вакцина от коронавируса
Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Angajați de peste 70 și 80 de ani s-au vaccinat la centrul Gamalei împotriva coronavirusului. Starea lor este bună – ei sunt bine dispuși, sănătoși, fac sport și țin prelegeri.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Directorul Centrului Gamalei, Aleksandr Ghințburg, a relatat că mai mulți angajați ai Institutului Gamalei care au peste 70 și chiar 80 de ani s-au vaccinat împotriva COVID-19, comunică RIA Novosti.

”Ni mai puțin de 10-15 oameni. Toți sunt bine dispuși, sănătoși, activi, țin prelegeri, își monitorizează pacienții, fac sport. Vaccinarea nu a influențat nicidecum asupra lor”, a menționat Ghințburg.

Президент РФ Владимир Путин  - Sputnik Moldova
Putin: Rusia va avea un al doilea vaccin Covid 19 în septembrie
El a precizat că unul din scopurile testărilor post-înregistrare ale vaccinului anti COVID vor fi studiile asupra voluntarilor de peste 60 de ani și și-a exprimat speranța că va fi obținută permisiunea pentru utilizarea vaccinului în cazul celor din categoria de vârstă superioară.

”Una dintre sarcinile testărilor post-înregistrare, care vor începe în apropiatele cinci – șase – șapte zile, sunt studiile în grupele de voluntari care au peste 60, 70, 80 de ani, grupele de voluntari fiind constituite din moscoviți. Și sper că ceea ce v-am spus eu acum va fi confirmat deja oficial și va fi permisă utilizarea vaccinului în cazul oamenilor cu ”un bagaj de vârstă mai serios”, adică pentru categoria de vârstă de 70, 80 și chiar mai mulți ani”, a subliniat Ghințburg.

Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru profilaxia COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetări pentru Electrochimie ”Gamalei” în colaborare cu Fondul Rus de Investiții Directe.

Șeful RDIF, Kiril Dmitriev, a comunicat anterior că Fondul a primit cereri pentru achiziționarea unui miliard de doze de vaccin, venite din peste 20 de țări ale lumii. El a menționat că Rusia a convenit în privința producerii vaccinului în cinci țări, capacitățile disponibile permit producerea a 500 de milioane de doze pe an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0