Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a decis Merkel în privința Nord Stream-2: Bloomberg

© Photo : photo: © 2019 Nord Stream 2Pioneering Spirit устанавливает трубопровод в шведских водах, архивное фото
Pioneering Spirit устанавливает трубопровод в шведских водах, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Germania nu va renunța la construcția gazoductului rusesc Nord Stream-2 din cauza situației legate de bloggerul rus Aleksei Navalnîi.

CHIȘINĂU, 6 sept - Sputnik. Coaliția de guvernare a cancelarului german Angela Merkel – CDU/CSU și Partidul Social Democrat nu vor susține cererea de renunțarea la finalizarea construcția Nord Stream–2, informează Bloomberg, cu referire la surse din bundestag.

Merkel: Europas Sicherheit nur gemeinsam mit Russland erreichbar - Sputnik Moldova
Va decide „Noviciok” soarta „Nord Stream – 2”?

Anterior, candidatul pentru funcția de președinte al Uniunii Creștin-Democrate Friedrich Merz, s-a pronunțat pentru un moratoriu în ceea ce privește construcția Nord Stream–2, din cauza situației legate de bloggerul rus Aleksei Navalnîi.

Potrivit sursei citate de agenție, coaliția lui Merkel nu va susține apelurile la înghețarea proiectului, pentru că finalizarea acestuia este susținută activ de industriașii germani. Totodată, relațiile strânse dintre cele două state, în special ale social-democraților germani, nu vor permite stoparea construcției Nord Stream-2.

Un al factor important îl constituie ostilitatea SUA față de proiect și presiunile pe care le exercită. Despre acest lucru a vorbește indirect declarația Comitetului Estic al Economiei Germane despre solicitarea lui Merkel de a nu asocia realizarea proiectului cu situația creată în jurul lui Navalnîi.

Un alt motiv important pentru care Germania nu intenționează să renunța la gazoduct îl constituie despăgubirile pe care ar trebui să le plătească în cazul stopării proiectului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0